fbpx

Boh ochraňuj Britániu a Európu

Množstvo ľudí si povie, nech si idú, mne to môže byť jedno. Akurát, že tie ploty, ktoré opätovne vzniknú, znamenajú, že my sa ocitneme na druhej strany barikády.

Slobodné rozhodnutie Británie prináša potvrdenie predzvestí o stave a budúcnosti Európy, do ktorej patrí aj naše malé Slovensko, ktoré je tiež zakalené skepticizmom a hnedým morom. Ako ďalej s našou Európou je otázne. Je pravdepodobné, že prídu hlasy povzbudzujúce exit, či už z Holandska, Rakúska, Francúzska alebo Česka. Budúcnosť ukáže, možno aj naši mocipáni sa nedajú zahanbiť a budú hľadať politické body u potenciálnych euroskeptických voličov.

Množstvo ľudí si povie, nech si idú, mne to môže byť jedno. Akurát, že tie ploty, ktoré opätovne vzniknú, znamenajú, že my sa ocitneme na druhej strany barikády. Malé Slovensko ostane opustené a vhodené do osudu dejín napospas všetkých silnejších navôkol. Európa nás nepotrebuje, ale my ju potrebujeme, sme malí, slabí a stále chudobní príbuzní.

Európska únia potrebuje opätovný impulz byť silným hráčom na geopolitickom poli, ukázať, že je jedným z najlepších miest na slobodný život. Sloboda ide ruka v ruke so zodpovednosťou a tak si najprv musíme upratať doma, až potom sa môžeme ozývať k byrokratickému Bruselu. Bordel, kde „polo-nacionálných“ zlodejov zanedlho môžu vystriedať hnedí fašisti je obrázkom toho, ako to v Európe nemá fungovať.

Slovensko dnes môže pomôcť Európe. Silný pro-európsky ťah na bránu s demokratickými hodnotami bez oligarchov za chrbtom, by mohol ukázať pozitívny príklad krajiny, ktorá vďaka Európskej únii prosperuje, je na to hrdá a je platným členom najvyspelejšieho spoločenstva národov na svete.

Profil autora:

Tulák pôsobiaci vo viacerých mimovládnych organizáciách, punkový hudobník z bratislavskej kaviarne.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner