fbpx

Fontánky s vodou na pitie by mohli byť aj v našich múzeách a galériách

Vonku je cez tridsať stupňov Celzia. Lekári radia – nezabúdajte piť. Ak trávite deň poznávaním mesta, človek potrebuje aj litre vody. Väčšina ľudí, ktorých som stretla na nedávnej ceste po americkom východe, mala fľašu v ruke alebo v batohu.


Vedela som, že mám čakať automatickú vodu v pohári ku každému jedlu aj v obyčajnom podniku. Milo ma však prekvapili fontánky na vodu na každom rohu. Nielen, že je ich výrazne viac ako kedysi, ale aj vyzerajú inak. Nie sú upravené len na pitie, mnohé majú aj priestor na to, aby ste si načapovali vodu do fľaše a neobliali sa pri tom. Našli sme ich aj v jednom z najnavštevovanejších múzeí – Air and Space Museum Smithsonian inštitútu vo Washingtone.

Celé múzeum je zadarmo, tak ako mnohé. Fontánok s vodou na pitie je tam niekoľko. K číslu fliaš ušetrených tým, že ste ich nemuseli kúpiť, lebo ste si ich mohli naplniť, na displeji pribudli dve naše.

FOTO – autorka
FOTO – autorka

Neviem, koľko môže stáť výroba takejto fontánky a počítadla, podstatný je princíp. Nesnažiť sa zarobiť úplne na všetkom a nehnať smädných ľudí napríklad na toaletu. V posledných rokoch sa hovorí o tom, že ľudia niekedy k dobrému rozhodnutiu potrebujú pomknúť, dostať akýsi štuchanec. Takto presne si predstavujem tie posunutia smerom k dobrým krokom. Predstavujem si niečo také aj u nás, v našich múzeách a galériách.

Profil autora:

Väčšinu svojho profesijného života strávila v médiách. Okrem toho takmer deväť rokov konzultovala a pomáhala s politickým PR. Pôsobí v TA3. Je trénerka, školiteľka a príležitostná moderátorka. Témy, ktorým sa prevažne venuje sú komunikácia vo všetkých možných odtieňoch, prezentácia a práca s informáciami. Obdivuje všetkých, ktorí sa snažia meniť verejný priestor k lepšiemu. Mama dvojčiat, milovníčka príbehov a kníh, dlhých prechádzok rezkým krokom a pletenia.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner